19 Aralık 2011 Pazartesi

PASTA - bittim ben bu diziye





yukardada dediğim gibi resmen bittim ben bu diziye yaa kore dizilerinin konusunu gidişatını az çok hepimiz çözdük kız ve oğlan kavga ile tanışır sonra birinden biri diğerine aşık olur daha sonra diğeride aşık olur 1 bölüm filan mutlu mesut olurlar daha sonra entrikalar döner mutlaka aileler istemez (playfull kiss hariç :)  ) böyledir yani ama bunda öğle birşey yok yaa çok değişikti özellikle yemek konusunda yaptıkları şovlar ile sanki gerçek aşçıymış gibiydiler . özellikle şu şef in yanında gelen 3 oğlan pek tatlıydılar özellikle şu kıvırcık saçlı en küçükleri tavırları filan çok güzeldi.
bizim kızın da iki arada kalması çok komikti :)



evettt ... KONUya gelecek olursak kısaca söyle.


Dizi başarılı, birinci sınıf bir aşçı olma rüyaları gören bir kadının hikayesini anlatmaktadır.

"Makarna" Hayaller ve Genç bir kadının başarısını Mamma Mia restoranında ünlü bir şef olmak istemesiyle olaylar başlar...
Yu-Seo keyong (Hyo-jin Kong) Mamma Mia restoranında üçüncü sınıf şef yardımcısı olarak iş hayatına başlar.O sonunda bir aşçı olma yolunu girmiştir.

Hyeon-ok Choi (Seon-gyun Lee) Mamma Mia restoranda Top şeftir. O İtalyan Mutfak Sanatları Eğitimi ve Sicilya'da bir otelde bir şef yardımcısı olarak başlamıştır. Hyeon-sonun da Kore'de en çok tanınan İtalyan şef olma yoluna girmiştir.

karakterleri tanıyalım birda


işte bu bizim şeppp

ben bu adama hayran kaldım dizi boyunca yaptığı harekleri gülmekten koptun mutfakta başka dışarda başka bir karektere bürünmesine hayran kaldım bu arada abimiz evli fazla sulanmayalım :)
Yu-Seo keyong a az çektirmedi valla sürekli tekrar yap deyip durdu orda kız iyi dayandı valla ben olsam sen misin bunu bana olmamış diyen. tekrar yap demeden suratına yapıştırırdım valla .) ama kıyamam ben bu şebeğe yaa :) resimdeki tipine baksanıza
komedi resmen bunun yerine başka oyuncu olsaydı hiç aynı tadı alamazdım heralde. normal kore dizilerine oranla daha uzun bölümü var (20 bölümcük ) ama insan ne zaman bitiridiğinin farkına varmıyor.


Yu-Seo keyong ( esas kız)
kızımız 3 yıldır aynı restoranda yardımcı çalıştıktan sonra tam eline tava yı alır o gün saolsun yeni şef kovar ( bütün kadınlarıda) daha sonra ne yapar ne eder işe geri alınır :) 
şefe olan duyguları pek saftı özellikle asansörde birden şefi öpmesi filan şok oldum ( tabi ki şefte şok oldu ) çok güzel bir bölümdü . ama bu farkettimde bu kıza her dizie çok çirkin kıyafetler giydiriyolar ( misal greast love) her iki dizide de kıyafetleri çok kötüydü . hakkınıda yemeyelim şimdi greast love da bazı kıyafetleri güzel sayılabilir
ama bu dizide ki giydiği o etekler filan sanki geç kalmışta sofra bezini sarmış gelmiş gibiydi .ama oyunculuğuna ve güzelliğine diyecek lafım yok.


2. kadın(her zamn ki gibi ismi aklımda değil)

bu kadında şefin öğrencilik yıllarındaki aşkı ama 1. olmak uğruna şefi arkasından bıçaklamış resmen .2. kadın olmasına rağmen pek entrika çevirmedi hatta çoğu bölümde sesi bile çıkmadı yazık kıyamam yaa. ben aslında çok sevdim bu kadını bir diz çekse izlerim valla ayrıca çok güzel özellikle gözleri bittim .


gerçek adı alex ama dizide ki adı aklımda yok

restoranın sahibi hayli zengin biri.
dizide en acıdığım, en masum ,en kırılgan, en korumacı ,en sakin ,kişiydi diyebiliriz . yazık tek derdi kızın kendisini sevmesi . abimizin zengin olduğuna bakmayın kıza 3 sene buyunca her hafta kaktüs versede o kişinin kendisi olduğunu bir türlü açıklayamamıştır . umutsuzca kıza olan aşkı beni çok etkiledi abide biraz küçük emrah havası vardı :)



resimden de anlaşıldığı gibi şeff biraz huysuz :)

bu arada bu sevimli iklinin karşılaşma sahneleri çok romantikti kız  ilk bakışta hayran kalmıştı :)


bu diziyi izledikten sonra aklımda kalanlar ve gözüme çarpanlar

- şefler her zamn çok yakışıklıdır

-erkeklere aşçı kıyafeti çok yakışmaktadir

-saolsun dizi sayesinde restoranların mutfaklarında nasıl çalışıldığını öğrendik

-bir gün aşçı olsak ve şefimiz genç , yakışıklı olursa ona aşık olucaz

-bu dizide en çok gözme takılan nokta kız ile oğlanın dizi boyunca hiç ayrılmamaları tamam ufak tefek tartışmaları olduda ikiside uzatmadan barıştılar .sanırım birde o yüzden çok sevdim bu diziyi

makarda yapmayı bi nevzede olsun öğrendim yani italyan makarnası yapmamı :)

-kızın yee şepp demesine bayıldım :)


- bu kafalara takılan bantlara hasta oldum yaa hepsinin kişilik özelliğini uygun şeyler takıyorlardı kafalarına :)


bizim mutfak :)))

-bu arada şef in taktığı atkılarda hiç fena değildi hani :)





2 yorum:

  1. ayyy pastaa!!!
    şeeepp !! :D
    bu adam aynı zamanda multi gıcık ve çekici olmayı nasıl basarabılıyorr?
    yada bu kız aynı zamanda cok ezık ve sevımlı!! :)

    Cok keyıfle ızledım hep ızlerken makarna yemek ıstedımm!! :D

    YanıtlaSil
  2. aynen her izlediğimde canım makarna yemek istiyo
    koreliler öyle bir yemek yiyolar ki insan tok olsa bile yemek istiyo :)

    YanıtlaSil